Skip to content

Havgus ost 48+/30% 12mdr ca. 2 kg Øko

Unika Økologisk Havgus 12 mdr. 2 Kg.

kg

Vareinformation

19616 , ARLA FOODS AMBA Danmark 2 g 2000 g 2016 g N/A Økologisk MÆLK, salt, osteløbe (mikrobiel), MÆLKESYREKULTUR
dk_eco.jpg eu_organic.jpg
Opbevaring: Opbevares ved højst 5°C Unika Økologisk Havgus 12 mdr. 2 Kg. N/A N/A Nordens parmesan Havgus fremstilles på Tistrup Mejeri. Her har vi en helt speciel mælkesyrekultur, der er holdt i live ved daglig podning siden 1943. Mælkesyrekulturen supplerer vi med Lactobacillus Helveticus. Netop den kombination giver Havgus sin ideelle start på 12 måneders modning. Vi passer og modner osten i sit eget rum på Affinage Center Unika, der ligger i forlængelse af mejeriet. Her dehydreres osten langsomt. Under modningen dannes de knasende proteinkrystaller og Havgus får sin faste struktur, særlige smag og fylde. Kongstanke bag osten: Med udgangspunkt i det ny nordiske køkken var kongstanken at fremstille en dansk terroir-ost på mælk fra besætninger, som har græsset ved Vadehavet, hvor havgusen trækker salt fra havet ind over markerne. I dag ved vi, at det primært er kombinationen af mælkesyrekulturer og særligt Havgus’ pasning og modning på Affinage Center Unika, der skaber ostens unikke smag. Ostens navn: Havgus har fået sit navn fra den oprindelige tanke om at udvikle en terroir-ost fra Vadehavet.

Allergener

Mælk
Indeholder
Glutenholdigt korn
Fri for
Krebsdyr
Fri for
Æg
Fri for
Fisk
Fri for
Jordnødder/peanuts
Fri for
Soja
Fri for
Nødder
Fri for
Selleri
Fri for
Sennep
Fri for
Sesamfrø
Fri for
Svovldioxid og sulfitter
Fri for
Lupin
Fri for
Bløddyr
Fri for
Skaldyr
Fri for

Næringsindhold

Næringsindhold Pr. 100g
Energi (ENER-) (Kilocalorier) 378,00
Energi (ENER-) (kJ) 1569,00
Fedt (FAT) (g) 30,00
Heraf mættede fedtsyrer (FASAT) (g) 19,00
Kulhydrater (CHOAVL) (g) 0,50
Heraf sukkerarter (SUGAR-) (g) 0,50
Protein (PRO-) (g) 26,00
Salt (SALTEQ) (g) 1,90
Back To Top